Mi a BELÁTÁS?

 

A BELÁTÁS azt a végső felismerést szolgálja, ami vagy.

 

A BELÁTÁS tartalmai nem az elmét szolgálják ki, azaz nem választ kívánnak adni a keresőnek egy újabb értelmezés formájában.

A BELÁTÁS nem más, mint változatos IMPULZUSOK és EGYÜTTLÉTEK sora, ami a szenvedés forrásával, azaz az egoval való azonosulás meghaladására irányul, méghozzá olyan módszerrel, amely nem eltervezett. Spontán, intuitív, ihletett és önkéntelen. Nem az értelem egy újabb terméke.

A BELÁTÁS éppen ezért az elme számára nem átlátható módon alakítja magát, nyelvezete sem olyan, ami a megszokott sémákban tartana téged. Mi több, sokszor vegyes terminológiákkal, vagy teljesen új megközelítésekkel használja a megfigyelt jelenségekre alkalmazható kifejezéseket.

Nem tudományos értekezés és nem is a legújabb önfejlesztő technika, ami eladható lenne a piacon egy olyan ígérettel, amit soha, semmilyen tudományos értekezés és önfejlesztő technika nem adhat oda neked.

Az elme ugyanis nem képes arra, hogy felfogja azt, aki valójában vagy. Te pedig azért vagy itt, mert már mindent megpróbáltál megtenni azért, amiért valójában (a szó általunk megszokott értelmében) nem kell tenned semmit. Ezért nem ért célba eddig semmilyen erőfeszítésed.

Az elme ott keres, ahol nem vagy.

„Kerested magadat”, de így csak egy egot találtál, azaz egy olyan hamis ént, amivel ideiglenesen azonosutál, aztán elhagytad, hogy valami mással azonosulj, amit később egy újabb azonosulásra cseréltél, mert érezted, hogy az sem te vagy…

Egy ponton túl gyanússá vált valami. Hol vagyok? Ki vagyok?

A BELÁTÁS momentumában világossá válik, hogy soha nem is vesztél el, soha nem voltál rejtve. Mindig a pillanat vagy, mindig jelen vagy, „közelebb, mint azt valaha gondoltad volna”.

 

A BELÁTÁS a te hangod. Önmagad megszólítása önmagadként.

 

Hogyan működik?

A BELÁTÁS módszertana tulajdonképpen az EGYüttműködésre épít. IMPULZUSOK jönnek létre a KÉRDÉSEITEK alapján, amelyekből inspirálódva születnek az EGYÜTTLÉTEK és további TARTALMAK, amik mind-mind lehetőséget adnak arra, hogy BELÁTÁSBA kerüljön benned mindaz, ami vagy.

Fontosak a KÉRDÉSEID, amennyiben neked fontosak.

A BELÁTÁS úgy és annyiban működik, ahogyan és amennyiben jelen vagy benne.

A BELÁTÁS minden pillanatban feltétel nélküli elfogadásban van és abban is marad. Nincsenek elképzelések, sem elvárások. Mindig az valósul meg, ami, és ezt nem kérdőjelezi meg semmi.

Hogyan induljak el?

 

Itt tudsz feliratkozni a hírlevélre:

© belatas.hu

Minden jog fenntartva!

Bárányos Edit 2022.